12.10.2014

Jose sin "baby" vokser. Overachievers Oslo og besøk av mentaltrener Tommy Fjeldheim

Det var med stor entusiasme jeg møtte opp til meetup nummer to i gruppen Oslo Overachievers på Mesh i Oslo den 25. november.

Denne gangen var det tidligere elitesoldat og nå mentaltrener Tommy Fjeldheim som skulle holde en inspirerende tale. Han er i høst aktuell med boka Tenk som en kriger. Dette er temaer jeg liker å få påfyll av. Og i min coachingvirksomhet er det alltid nyttige tips og råd å få med seg.

 Men først var det Jose sin tur til å ønske velkommen. Han fortalte om sin lidenskap for personlig vekst, suksess og personlig utvikling. Han forteller videre at det faktisk var på grunn av boka til Tommy Fjeldheim han ble inspirert til å starte denne meetup gruppen. Jeg har delt linken før, men det skader ikke å gjenta:
Oslo Overachievers
Bli medlem du også. Og få med deg de spennende foredragene utover vinteren.

Deretter gikk Tommy på den lille scenen. ¨


Han forteller mye om sin bakgrunn som elitesoldat. Hva han har opplevd og hvordan det har gjort ham til den han er i dag. Han forteller også om episoder fra sin barndom. Hvordan han overvant vannskrekken for å kunne bli elitesoldat. Hvor kraftige mentale sperrer han hadde bygget opp og hvordan han endret sine vaner. Han fortalte også om hvordan han bestemte seg for å leve ett liv med spenning og utvikling den dagen faren døde.

Andre temaer han var innom:

  • Frykt. Det vi frykter mest er å ikke være elsket og ikke være bra nok. Dette gjelder for alle mennesker og det er viktig med forståelse for dette. 
  • Opplevelse av stress. Ta et sted tilbake og vurder om du har noen alternativ til stressfølelsen.
  • Hvordan du kan finne et symbol som setter deg i rett tilstand / modus. Tommy avslører at hans symbol er en snøtiger.
  • Hvordan være til stede i nuet. En deilig kopp kaffe om morgenen smaker best når du virkelig er tilstede. Vær i det minste 100 % tilstede i noen få minutter hvis du har dårlig tid.
  • Å være sjef over sine egne tanker. 
  • Viktigheten av å oppsøke de rette menneskene for å bringe deg nærmere dine mål. 
  • Du utvider ikke komfortsonen ved å pushe deg til å hoppe i strikk en gang, og så løpe hjem på sofaen.
  • Om å skape nye vaner.

Det var godt oppmøte denne kvelden. Ca 30 personer hadde tatt turen.

Jeg har ikke lest boka ennå. Men det blir ikke lenge til.




Per Gunnar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar