11.03.2014

Jose har fått en "baby"; Overachievers Oslo og besøk av Morten Hake

Sist jeg hadde en prat med Jose fortalte han om konseptet meetup. En nettside der hvem som helst kan lage grupper innenfor et interessefelt, og deretter arrangere treff hvor gruppens medlemmer møtes. Jose fortalte han savnet et sosialt møtepunkt i Oslo for mennesker som er interessert i personlig vekst og selvutvikling. Han ville ha noe mer enn grupper på facebook og e-postkorrespondanse. Dermed opprettet han Overachievers Oslo. På kort tid har gruppen fått nesten 100 medlemmer.

Besøk nettsiden her:

Overachievers Oslo

Her er hva Jose skriver om gruppen:
This is a group for anyone interested in leadership, inspiration, personal development and financial growth. Each month we will have a invited guest speaker that has excelled and succeed at something who will share and discuss his / hers experiences, knowledge, tools and lessons learned with us.

Forrige uke var det tid for første meetup. Jose hadde klart å få tak i Morten Hake. En ung og fremadstormende kar som har vært fremtredende i det norske coachingmiljøet i flere år. Morten er kjent som en uredd, positiv, reflektert og smilende person som alltid har noe verdifullt å dele med sine omgivelser. Jeg har fulgt hans blogg i mange år, deltatt på seminarer han har arrangert og latt meg inspirere av hans kunnskap og entusiasme.

Ca 20 personer hadde tatt turen til Mesh i Oslo sentrum denne kvelden for å høre Morten Hake prate om "Work flow and productivity".
Det var en meget glad og engasjert Jose som kunne ønske velkommen til første møte i Overachievers Oslo. Han presenterte seg selv og visjonen bak gruppen. Deretter måtte alle deltagerne også presentere seg selv. Det viste seg å være en meget sammensatt gjeng fra store deler av verden.

Jose ønsker velkommen
Deretter var det Morten sin tur til å gå på den lille scenen foran et spent og engasjert publikum.


Det er ikke lett å oppsummere det Morten snakket om med enkle ord. Jeg er fortsatt i en fase der jeg prøver å bearbeide det jeg lærte og som jeg i ettertid har lest og hørt mer om.  I hovedsak presenterer han et paradigmeskifte innen personlig vekst og psykologi. Han forteller om hvordan han fikk en aha opplevelse under et seminar med den amerikanske coachen og foredragsholder Jamie Smart.

Dette er noe av hovedinnholdet:
  • Du har allerede svaret på dine problemer, det er bare hjernen din som gjør det komplisert.
  • Det er ingenting å forstå.
  • Vi lever konstant i våre tankeskapte følelser fra øyeblikk til øyeblikk.
  • Alt vi gjør er å føle våre tanker.
  • Når du griper inn i tankene dine skaper du bare flere tanker.
  • Din bevissthet er et selvkorrigerende system som alltid vil føre deg tilbake til din medfødte glede.
  • Å prøve, er å skape flere tanker.
  • Tanker kommer og går akkurat som været. Har du prøve å stoppe været noen gang?
  • Du bygger din egen virkelighet med dine egne tanker.
  • Jo mindre du bryr det om noe - jo mer får du ut av det.
  • Stopp å prøve og la hjerne fører deg tilbake til den medfødte, naturlige og glade tilstand.


Det var mange som virkelig fikk noe å tenke på etter Mortens innlegg. Det som ble sagt er stikk motsatt av slik vi ofte tror virkeligheten er. Jeg skal prøve å skrive et lengre blogginnlegg om Jamie Smart og "Clarity" senere en gang. Besøk gjerne bloggen til Morten, der vil du finne masse informasjon og spennende læring.

25 november er det ny meetup. Da er det den norske mentaltreneren Tommy Fjeldheim som besøker Overachievers Oslo. Han er for tiden aktuell med boka "Tenk som en kriger". Anbefaler alle å komme dit for å la seg inspirere.




Vi sees

Per Gunnar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar